ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Βιωματικό Σεμινάριο: Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.), διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο», το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού, του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των δυνατοτήτων χρησιμοποίησής του στο σχολείο ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πολυεργαλείο. Υπενθυμίζουμε ότι με το παραπάνω σχετικό δίνεται η δυνατότητα το Σκάκι να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Τετάρτη  27/09: 18.00 - 21.00 και Πέμπτη 28/09: 18.00 - 21.00  και μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων, όλων των ειδικοτήτων.
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:
Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ   
Γ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Στις/ους συμμετέχουσες/οντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και Τετάρτη 27/09 στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων με e-mail (sxoldras_afth@yahoo.grsxoldras.afth@gmail.com ), φαξ ή και τηλεφωνικά στο 2231352733.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης

Ευθύμιος Γκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου