ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/1, 19.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, προκειμένου να ενισχύσει την εκπαιδευτική αξιοποίηση τόσο της μόνιμης όσο και των περιοδικών του εκθέσεων, σχεδιάζει και διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό υλικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει σειρά εντύπων καθοδηγημένης επίσκεψης και εκπαιδευτικών φυλλαδίων για τους νεαρούς επισκέπτες, τα οποία πλαισιώνουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του μουσείου και οργανώνονται γύρω από διαφορετικές θεματικές.
Για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν:
  • Το πολύπτυχο έντυπο καθοδηγημένης πορείας με τίτλο «Βυζαντινών πράγματα». Το έντυπο προτείνει μια διαδρομή στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με οκτώ στάσεις σε διαφορετικές θεματικές ενότητες. Αντικείμενα διαφορετικής χρήσης, από διαφορετικά υλικά, διαφορετικούς τόπους και διαφορετικές χρονικές περιόδους γίνονται οι οδηγοί για την προσέγγιση πλευρών του βυζαντινού πολιτισμού.
  • Το εκπαιδευτικό φυλλάδιο με τίτλο «Η τέχνη της συντήρησης ή συντηρώντας την τέχνη». Το έντυπο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Μαΐστορες. Φώτης Ζαχαρίου (1909-2001), Αντώνης Γκλίνος (1936-1998)». Ωστόσο, το πρώτο του μέρος μπορεί να αξιοποιηθεί και αυτοτελώς στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, επικεντρώνοντας την επίσκεψη σε μια πρώτη γνωριμία με την συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
  • Τις καρτέλες χαρτοκοπτικής και ζωγραφικής με θέμα τη Γέννηση. Οι καρτέλες αντλούν τα θέματά τους από αντικείμενα των συλλογών του μουσείου και σχεδιάστηκαν με αφορμή το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για παιδιά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Αποτελούν, ωστόσο, και ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς για να κατασκευαστούν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένας νέος Ηρακλειώτης επιστήμονας, ο Γεωλόγος Σπύρος Σταρίδας δημιούργησε ένα ψηφιακό χάρτη περιήγησης για παιδιά με σκοπό να μάθουν κάθε γειτονιά του πλανήτη ... παίζοντας. Ο παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης που κατασκεύασε αποτελεί μία διαδραστική χαρτογραφική εφαρμογή για παιδιά που θέλουν να μάθουν γεωγραφία με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Ο χάρτης απεικονίζει κάθε σημείο της γης και στο ταξίδι μπορούν να ακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι που έχουν διάθεση για εξερεύνηση. Στο επίσημο site του νεαρού επιστήμονα staridasgeography.gr αναφέρεται το εξής μήνυμα: "Μας αρέσει η λέξη "ομορφιά" Μας αρέσουν τα πράγματα που είναι όμορφα και προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όμορφα.. Επιμένουμε να δούμε τον κόσμο όμορφο και προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τους χάρτες μας όμορφους .. Οι Χάρτες απεικονίζουν τον κόσμο και μέσα από αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο όμορφο.. Κάνουμε Χάρτες όμορφους.."


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ; ΤΟΠΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.

ΑΝΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ - ΓΚΙΒΑΛΟΥ, ΔΗΜ. ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΒΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ, ΦΑΝΗ ΤΣΙΑΜΠΑΣΗ

Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ- ΚΟΜΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ)

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΛΟΓΚ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ

Το παρακάτω εξάλεπτο βίντεο δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Gaia Foundation και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπερκατανάλωση και την κατάχρηση των ηλεκτρονικών συσκευών. Έχει τίτλο Wake Up Call και δείχνει πώς ο βομβαρδισμός των διαφημίσεων οδηγεί τον άνθρωπο στο κυνήγι της πιο σύγχρονης ηλεκτρονικής συσκευής, η οποία μετά από ελάχιστο διάστημα θεωρείται παλιά και αντικαθίσταται από καινούργια μοντέλα, σκλαβώνοντας κυριολεκτικά τον καταναλωτή σε έναν μάταιο αγώνα να αποκτήσει το καινούργιο μοντέλο ενός υποτιθέμενου τηλεφώνου που ονομάζεται Y Phone, παραπέμποντας στο iPhone και σε όλα αυτά τα καινούργια Gadgets που βγαίνουν καθημερινά στην αγορά.
Πέρα όμως από τη δυστυχία του ίδιου του καταναλωτή, αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε, είναι ότι η μαζική παραγωγή αυτών των προϊόντων οδηγεί σε μαζική καταστροφή της φύσης.




Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΚΠΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΠΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:
  1. ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ- ΥΠΑΤΗΣ
  2. ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
  3. ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
  4. ΚΠΕ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ
  5. ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
  6. ΚΠΕ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ - ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
  7. ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΠΕ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΠΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.
2. Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒ. ΕΚΠ/ΣΗΣ.
3. Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗ (ΗΜΕΡΙΔΑ Ή ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ). ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ.
4. ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (ΑΝ ΘΕΛΕΙ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΠΕ ΕΝΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΠΕ ΕΚΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
5. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΩΝ ΚΠΕ.
6. ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΠΕ.
7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.
8. ΜΕΧΡΙ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΣΥΝΟΔΟΣ. ΜΕΧΡΙ 30 2, ΜΕΧΡΙ 40 3 Κ.Ο.Κ.
 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ